Laget bråk etter London-drap

 
Foto: Flickr/lewishamdreamer
Høyreekstreme aktivister barket sammen med opprørspoliti i Woolwich, der en mann i går kveld ble offer for det som kan ha vært et terrordrap. Flere moskeer ble også angrepet.
0Shares

Tilhengere av den høyreekstreme gruppen English Defence League strømmet natt til torsdag til Woolwich-området i London, der en mann noen timer tidligere ble offer for det som kan ha vært et terrordrap. EDL-tilhengerne samlet seg først ved jernbanestasjonen i Woolwich, før de i samlet flokk gikk mot stedet der mannen ble stukket i hjel tidligere onsdag.

Ifølge Daily Mail støtte rundt 100 demonstranter sammen med opprørspoliti, og det ble kastet steiner og flasker. Det skal også ha blitt kastet stein mot en lokal moské.

Også andre moskeer i London ble angrepet i timene etter drapet, og to menn er pågrepet. En mann væpnet med kniv ble pågrepet etter å ha tatt seg inn i en moské i Essex rett utenfor London og angivelig truet med å sette fyr på bygningen.

Filmet drapet
En forbipasserende filmet drapet, og den ene av drapsmennene snakket direkte til mobilkameraet da offeret lå livsløst på bakken.

Ifølge øyenvitner ankom de to gjerningsmennene stedet i en bil. Etter først å ha kjørt på mannen, gjøv de to løs på offeret mens de ropte “Allahu akbar”, melder Sky News.

Krisemøte
Storbritannias statsminister David Cameron avbrøt et besøk i Frankrike på grunn av drapet og innkalt regjeringen til krisemøte. Han kaller angrepet «barbarisk» og «frastøtende».

– Politiet arbeider så raskt som mulig for å sikre seg alle fakta om saken, men det er sterke indikasjoner på at det er en terrorhendelse, sier Cameron til avisen.

Hyllet angrepet
Her hjemme hyller den kontroversielle Oslo-mannen Arslan Maroof Hussain (27), bedre kjent som Ubaydullah Hussein, drapet. I natt skrev han følgende på Facebook:

“Gledelige nyheter fra England. En terrorist svin fra det britiske militæret slaktet av våres modige brødre mens de ropte Allahu Akbar. Måtte Allah SWT akseptere deres handling og intensjon, og ydmyke fiender av Islam på verst mulig måte.”, skrev han ifølge dagbladet.no.