Høyre-politiker vil slette Storhaug-delere

Høyre-politiker Dag Terje Klarp Solvang sa klart ifra på Facebook-siden sin at alle som delte Hege Storhaugs Aftenposten-innlegg ville bli slettet fra hans venneliste.
Foto: Skjermdump: Facebook
Dag Terje Klarp Solvang, høyre-politiker og leder av 17.mai-komiteen i Stavanger har ikke noe til overs for Storhaugs innlegg og skrev på Facebook at de som sprer innlegget vil bli slettet fra hans venneliste. 
0Shares

– Bare så det er sagt: den som tror på Hege Storhaug sine hatske ytringer og våger spre det på sin vegg – forsvinner fra min venneliste. Jeg gidder ikke å lese gørra hennes. Usannheter og hat er det nok av i verden. Nuff said!

Storhaug er informasjonsleder i Human Right Service, et islamkritisk nettsted. Søndag 19.mai publiserte Aftenposten.no Storhaugs leserbrev med overskriften ”Hvorfor forteller ikke mediene hva en ikke-vestlig innvandrer koster?”. Innlegget var Aftenpostens mest leste sak i pinsen og avlet rundt 1200 leserinnlegg, skriver Aftenbladet.no

Solvang finner hele ideen om et regnskap for noen grupper basert på opprinnelse og etnisitet som hatsk og horribel.

– Hvorfor skal vi ha et slikt regnskap? De som sprer denne typen artikler er med på å lage et klasseskille i Norge mellom ikke-vestlige og vestlige beboere, sier han til avisa.

Skapte blest
Solvangens status fikk blant andre partikollega Magnus Skretting, vararepresentant på Stortinget for Rogaland Høyre, til å reagere. Han skrev blant annet følgende i debatt-tråden på Solvangens Facebook-side:

– Det var da voldsomt! Ho ytra seg og stiller gode spørsmål! Kan ikkje sjå mange hatske utspill i det innlegget. Eg synest det er meir hat i dine ytringar her. Og det å trua med å sletta folk fra vennelista di om ein publiserar noko på sin FB vegg som du ikkje likar, er ganske drøyt! Eg godtek ikkje at du Dag Terje skal sensurera kva eg likar eller ikkje! Nå har eg ikkje behov for å legge hennar artiklar ut på min vegg, men synest det er ganske voldsomt av deg å trua med å sletta meg fra vennelista om eg så gjorde

Takker høflig for vennskap
Solvang svarte Skretting at han tar seg den frihet å takke høflig for vennskapet til folk som sympatiserer med holdninger han finnet hatske og menneskefiendtlige. På Aftenbladets spørsmål om det ikke bør være plass til Hege Storhaug også i innvandringsdebatten svarer han at det bør det og at han synes det er for så vidt bra at Aftenposten trykket innlegget.

– Få trollet fram i lyset – slik at det sprekker. Men det er noe annet med min personlige Facebook-vegg, og jeg mottar ikke akkurat pressestøtte. Jeg synes det finnes nok hat her i verden, og det må være min frie vilje å få velge dette bort. Så får heller de som synes Hege Storhaug er kul spre hennes innlegg på sin vegg, sier Solvang.