Sier ja til asyl i Venezuela

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Spion-siktede Edward Snowden har takket ja til asyl i Venezuela. Men først må han komme seg dit.
0Shares

Snowden (bildet) har søkt om asyl i 27 land rundt i verden. Nå må han imidlertid finne en måte å komme seg til et av disse landene på.

– Vi har fått asylsøknaden. Han er nødt til å bestemme seg for når han flyr, uttalte Venezuelas president Nicolas Maduro til journalister i presidentpalasset i Caracas mandag, melder nyhetsbyrået NTB.

Snowden befinner seg fortsatt på Sheremetyevo-flyplassen i Moskva i Russland. Han har ikke lenger pass eller gyldige reisedokumenter etter at han ble siktet for å ha lekket hemmelig etterretningsinformasjon til pressen.

Venezuela beste løsning
Aleksej Pusjkov, utenrikskomiteens leder i Russlands nasjonalforsamling, sier han tror Venezuela er Snowdens beste sjanse.

– Asyl i Venezuela vil være den beste løsningen, siden det er et land i dyp konflikt med USA, påpeker han overfor russiske medier.

Landets opposisjonsleder Henrique Capriles mener at Maduro utnytter Snowden-saken for å få oppmerksomheten bort fra landets mange problemer.

– Asyl for Snowden løser ikke den økonomiske katastrofen, den rekordhøye inflasjonen, den nye devalueringen som kommer, den økende utryggheten og mangelen på visse typer mat og produkter», skriver Capriles på Twitter.