Flagget med sørstatsflagg mot Obama

USAs president Barack Obama (her fotografert under et valgkampmøte i 2007) er i ferd med å få gjennomslag for en av sine viktigste kampsaker, nemlig innvandringsreformer.
Foto: Allison Harger
To uker etter at budsjettforhandlingene brøt sammen og hundretusener av statsansatte ble permittert, stiger temperaturen i angrepene på president Barack Obama.
0Shares
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

Helt siden valgkampen for fem år siden har det ligget en rasistisk undertone i enkelte av angrepene på Barack Obama. Fra motstandere på høyre fløy er han blitt anklaget for å være skapmuslim, og for at han har skal ha forfalsket fødselsattesten for å skjule at han ikke er født i USA.

Etter at budsjett- og finanskrisen flammet opp for fullt 1. oktober har det vært flere direkte rasistiske angrep. Under en demonstrasjon utenfor Det hvite hus søndag ble det flagget med sørstatsflagget, ifølge NRK.

Omstridt: sørstatsflagget er kjent for å ha representert sørstatene under den amerikanske borgerkrigen. Nylig har den blitt brukt i en demontrasjon mot USAs president Barack Obama.
Foto : Flickr

Bruken av sørstatsflagget har vært omstridt i USA i flere tiår, men å bruke flagget utenfor boligen til en svart president var ment å sende en spesiell, og spesielt motbydelig, beskjed, skriver spaltisten Roger Simon på nettstedet Politico.

Kan gå mot løsning
Samtidig som tonen i debatten om budsjett- og finanskrisen skjerpes, meldes det at det kan gå mot en midlertidig politisk løsning.

Senator Harry Reid, leder for Demokratene i Senatet, sier at de har gjort store fremskritt i forhandlingene om budsjettet, men de er ikke helt i mål. Uttalelsene kommer etter samtaler Republikanernes minoritetsleder i Senatet, Mitch McConnell.

– Vi har gjort store fremskritt og vi håper, om vi har litt flaks, at tirsdag vil være en lys dag, sa Reid. Reid sa tidligere mandag han håpet å kunne presentere en plan for å gjøre slutt på den 14 dager lange delvise stengingen av det sentrale regjeringsapparatet i USA, sier han ifølge NRK.