Fikk kontakt med døtrene på Facebook

To norsk-somaliske jenter som har reist på jihad til Syria er nå etterlyst av Interpol. Faren deres, som befinner seg i Tyrkia, har fått kontakt med døtrene via nettsamfunnet Facebook. Her er jentene fotografert under Profetens Ummahs demonstrasjon utenfor USAs ambassade i fjor høst.
Foto: Claudio Castello
Faren til de to norsk-somaliske jentene som holdes i Syria mot sin vilje, sier at de to jentene angrer på det de har gjort og vil komme tilbake til Norge.
0Shares

Faren har hele tiden etter at han kom ned til grenseområdet i Tyrkia, trodd at de to jentene ikke var kommet seg inn i Syria, men befant seg på den tyrkiske siden av grensen.

Jentene har imidlertid fortalt ham at de er i Syria, men at de ikke er sikre på hvor, og at de holdes mot sin vilje.

– Jeg tror de som har kontroll over dem trolig vil kreve penger for å slippe dem fri.

Vært i kontakt med opprørere
Han skal ha vært i kontakt med Den frie syriske hær, som er dannet av en rekke forskjellige opposisjonsgrupper. Gruppen skal ha tilbudt ham å få ham over grensen og hjelpe ham med å finne døtrene i Syria.

Jentene er etterlyst av Interpol. Advokat Geir Lippestad er hyret inn som bistandsadvokat og har hatt et møte med Utenriksdepartementet for å høre hva de har gjort for å hjelpe familien.

Lippestad sier til NRK at han torsdag vil ta kontakt med politiet for å høre hva de har gitt videre til tyrkisk politi.