Lager plan mot radikalisering

 
Regjeringens nye handlingsplan mot radikalisering og ekstremisme vil bli lagt frem våren 2014. Som første steg vil justisminister Anders Anundsen neste uke kalle inn flere statsråder til et hastemøte om temaet.
0Shares

Statsminister Erna Solberg (H) vil ha en ny handlingsplan for å forebygge radikalisme. Hun er ikke fornøyd med den forrige regjeringens innsats.

– Jeg tror dette er noe av det viktigste vi gjør fremover for å sørge for at vårt samfunn holder sammen og at alle føler at de er en del av vårt samfunn, sier Solberg (bildet) til TV2.

Organisasjoner fornøyde
Justisminister Anders Anundsen (Frp) allerede neste uke innkalle statsråder og statssekretærer fra flere departement for å diskutere hvordan forebygge radikalisering. Flere organisasjoner som jobber mot ekstremisme er fornøyde med signalene fra den nye regjeringen.

– Vi skulle ha satset på forebyggende arbeid i mye større grad mye tidligere. Nå er vi en situasjon hvor vi ikke har helt kontroll, sier lederen i tenketanken Minotenk, Linda Alzaghari.

Alzaghari får støtte av rådgiver ved Antirasistisk senter, Shoaib Sultan.

– Vi vet en del om de ekstreme miljøene, men vi vet ikke nok om radikaliseringsprosessen. Det er veldig positivt at Erna Solberg vil ha mer fokus på det forebyggende arbeidet, sier Sultan til TV2.