Konverterte for å få tilbake sønnen

I et forsøk i å få sønnen tilbake, har Kristel reist til Libya, men det har ikke hjulpet saken hennes. Foto: Illustrasjon.
Foto: Flickr
Kristel Jektviks åtte år gamle sønn ble bortført av sin far. Nå er han i Libya, og moren får ikke mye hjelp for å vinne frem med sin sak. 
0Shares
Avatar
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

Som siste utvei har Jektvik (44) konvertert til islam i håp om å få sønnen hjem fra Libya, melder TV2.

19. desember 2011, skulle hun hente sønnen Lucas på skolen, men var han ikke der. Etter noen dagers avtalt samvær hos faren, som hadde delt foreldrerett da bortføringen skjedde, var Lucas forsvunnet sporløst. Siden har hun ikke hørt fra den libyske barnefaren, som hun hadde skilt lag med flere år tidligere.

– Jeg ringte til advokaten min og til politiet. Selv om jeg hadde voldsalarm, ba de meg om å reise hjem til barnefarens hus for å sjekke om gutten min kunne være der. Jeg gjorde det, men til ingen nytte. Der var det tomt, sier moren.

Rettssaksfarse
Siden har hver dag blitt en kamp for å holde motet oppe. I februar i år vant hun en rettssak her i Norge, og har nå foreldreretten alene til sønnen.

For at hun skal kunne ta med seg Lucas hjem, må hun også vinne foreldreretten i Libya. Etter en dag i retten, tapte hun saken i hovedstaden Tripoli, blant annet fordi hun ikke er muslim, og dommeren anså ikke-muslimer uegnede som foreldre.

Kristel og advokaten hennes beskriver rettssaken som en farse.

– Alt foregikk på arabisk. Jeg fikk ingen tolk underveis, og advokaten min fikk ikke lov til å oversette hva de sa før etterpå, sier hun til TV2.