Forlot fiaskopreget klimamøte i protest

Snakk og lite handling: slik oppsummeres siste ukes klimakonferanse i Warszawa.
Foto: UNFCCC
En samlet norsk miljø-, bistands- og fagbevegelse, sammen med internasjonale meningsfeller, gikk sist helg fra klimaforhandlingene i Warszawa.
0Shares
– Verdens ledere makter ikke å gi oss det verden trenger, derfor går vi ut i protest, sier Natur og Ungdom-lederen Silje Lundberg til nu.no
 
 
Foto : nu.no

Over 500 observatører og delegater fra internasjonal miljøbevegelse gjorde som overnevnte og gikk fra forhandlingene.

– Her i Warszawa har det vært et kappløp mot bunnen. Utslippskuttene som ble lovet etter København er svekket og vi går mot en 3-4 graders oppvarming. Vi går for å vise vår avsky mot mangelen på ambisjoner og politisk vilje til å løse klimaproblemet, sier Silje Lundberg, leder i Natur og Ungdom.

Sponset av kullselskaper
To dager før har man skulle finne ut av forhandlingene trakk Australia og Japan seg fra sine klimaforpliktelser. Resultatet ble at de samlede målene for kutt i klimagassutslipp ble lavere på toppmøtets nest siste dag enn de var da møtet startet. I tillegg er dette det første klimatoppmøtet i historien som er sponset av kullselskaper, noe som opprørte Natur og Ungdoms representanter

– For første gang i år vi risikerer å gå ut av forhandlingene med lavere ambisjoner enn det vi gikk inn med. Nå har de snakket sammen i 20 år uten å levere den klimaavtalen verden trenger. Det er en katastrofe, sier Lundberg til nu.no.

Linken til illustrasjonsbildet