Filippinene trenger dine 50-øringer

Tyfonen Haiyan traff Filipinene 8. november og forårsaket store skader. Nå samler Kiwi og Nokas inn 50-øringer til gjenoppbyggingen. Den amerikanske marinens varslingssenter på Hawaii opplyste like før tyfonen traff land at vindstyrken i tyfonen var oppe i 314 kilometer i timen, med vindkast på 379 kilometer i timen.
Foto: EU Humanitarian Aid and Civil Protection
Over halvannet år etter at 50-øringen forsvant som betalingsmiddel, er 311 millioner brune mynter fremdeles på avveie. 
0Shares

Nå vil Nokas og KIWI gi disse pengene som slenger i skuffer og sparebøsser rundt i landet mulighet til å komme til nytte. De vil samle inn så mange som mulig av disse småpengene til UNICEFs arbeid for tyfonofrene på Filippinene.

– Vi oppfordrer alle våre kunder til å lete i skuffer og tømme sparebøssene sine på jakt etter 50-øringer. Små bidrag kan redde liv og skape avgjørende forbedringer for millioner av mennesker som er rammet av denne katastrofen, sier Jan Paul Bjørkøy, administrerende direktør i KIWI.

Bøsser i butikkene
Det vil stå bøsser i KIWIs butikker over hele landet slik at folk kan levere inn de ellers ubrukelige myntene i hele desember og januar. Nokas vil hente 50-øringene og veksle dem inn i Norges Bank, før beløpet overføres til UNICEFs nødhjelpsarbeid på Filippinene.

De fleste av oss har fremdeles noen 50-øringer liggende og slenge.

– De fleste av oss har fremdeles noen 50-øringer liggende og slenge, så potensialet er stort: Hele 155,5 millioner kroner i ubrukelig mynt er på avveie. Dette initiativet kan bety mye nødhjelp til barn på Filippinene, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i UNICEF.

Forsvant i 2012
50-øringen forsvant i mai 2012, men Norges Bank tar fremdeles imot dem. Nokas fikk derfor ideen om å samle inn de utgåtte myntene til fordel for tyfonofrene på Filippinene. Nokas er spesialister på kontanthåndtering og har et distribusjonsapparat som håndterer kontanter for butikker over hele Norge. KIWI har vært sponsor for UNICEF siden 2010 og responderte derfor raskt da de ble presentert for ideen.

– 50-øringen kan bli verdifull for de barna som trenger det aller mest akkurat nå. Samtidig vil vi understreke at alle mynter og sedler i alle valører vil bli godt mottatt, sier konsernsjef Heine Wang i Nokas.