– Vi må godta å bli krenket

 
Foto: Skjermdump/YouTube
– I et mangfoldig samfunn må vi lære oss å bli mer tykkhudet. Vi må godta at vi blir krenket fra tid til annen, for det er prisen av å leve i et fritt samfunn, sier Jyllandspostens tidligere utenriksredaktør Flemming Rose i et intervju med Nettavisen NA24.
0Shares

Rose tok beslutningen tilbake i 2005 da han var kulturredaktør, om å publisere de berømte Mohammed-karikaturene. Beslutningen ble starten på et massivt opprør fra de ekstreme islamistiske miljøene i verden mot Danmark, Jyllands-Posten og ikke minst Flemming Rose selv.

Rose havnet sågar på terrornettverket Al-Quaidas dødsliste og Jyllands-Posten ble evakuert en rekke ganger etter bombetrusler.

Var det verdt det?

– Jeg lever et stille liv nå. Jeg er blitt utenriksredaktør og deltar ikke lenger i den offentlige debatten i Danmark på samme måte som tidligere. Likevel, det var verdt.

– Ubehagelig debatt
Redaktøren besøkte tenketanken Civita og debatten om medienes ansvar for samfunnsdebatten tirsdag. Rose mener det er en viktig debatt å ta, ikke bare i Danmark, men også i de andre skandinaviske landene.

– I Danmark har vi gått en hard skole de siste 10-15 årene. Det er en ubehagelig, men nødvendig debatt, sier Rose til Nettavisen NA24.

I Danmark har man kommet langt, ifølge Rose, med å “skille mellom rasistiske holdninger og legitim invandrerkritikk”.

– Vi har lært. Vi må ikke oppfatte disse grupper som homogene, men som enkeltindivider, sier Rose til na24.no.