Krever norsk kritikk

Foreldre må opplyse barna om alvoret ved krimineller handlinger. – Man må slå ned på dette, også fra foreldregenerasjonen i innvandrermiljøet sin side, sier Solberg.
Foto: Flickr/kjetil_r
Landsstyret i Human-Etisk Forbund oppfordrer statsminister Erna Solberg til å ta opp forholdene rundt diskriminering av homofile og brudd på sivile og politiske rettigheter med de russiske myndighetene hun møter under OL i Sotsji, melder NTB.  
0Shares

– Helsingforskomiteen, Amnesty og andre uavhengige organisasjoner har levert rystende dokumentasjon av kritikkverdige forhold. Russland er medlem i de viktigste europeiske organisasjonene for demokrati og menneskerettigheter, som Europarådet og Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE). Norge må derfor ha en klar og tydelig kritisk stemme, skriver landsstyret i en pressemelding.

Landsstyet viser til at sivilsamfunnet i Russland er under press, blant gjennom diskrimineringen av homofile som er blitt avdekket i forkant av OL. I tillegg påpeker man at organisasjoner som mottar økonomisk støtte fra utlande ter pålagt å registrere seg som utenlandske agenter hvis de driver med politisk virksomhet.

– Vi ser med bekymring på de kritikkverdige forhold, menneskerettighetsbrudd, restriktiv lovgivning og praksis for homofile og en omfattende tilbakegang i Russland generelt når det gjelder respekten for sivile og politiske rettigheter.