Norge tar imot syriske flyktninger

 
Foto: Tiny.cc/Syriafreedom
Regjeringen har bestemt at Norge skal ta imot 1000 syriske overføringsflyktninger altså flyktninger som ikke kan sendes tilbake til hjemlandet eller få opphold i det landet vedkommende oppholder seg i. 
Koubang Mbilase Enyam
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

Sosialistisk Venstreparti foreslo for få dager siden at dette tallet skulle økes til 5000, skriver VG.

– Det er et enormt behov. Det er millioner av mennesker på flukt, mange av dem er barn. Vi mener Norge må delta i en internasjonal dugnad og stille opp i en av de verste krigene vi har sett i nyere tid, sa Bård Vegar Solhjell (SV) til NTB.

Sier nei til noen
Norge har gjort det klart av man ikke ønsker å ta imot personer som har vært stridende i konflikten i Syria eller er kriminelle. Av samme grunn tar heller ikke Norge imot familier hvor et voksent familiemedlem er igjen som stridende i Syria, forteller avdelingsdirektør Hanne Jendal i UDI til NTB.

– Det er selvsagt tøft å gi avslag til personer som har det vanskelig. Men sier vi nei til en familie, gir vi samtidig rom for en annen, like trengende familie, sier hun.

UDI skal intervjue ytterligere 300 flyktninger i Jordan i løpet av våren, i tillegg til 400 som oppholder seg i Tyrkia, og samarbeider med Kripos, Politiets sikkerhetstjeneste og Politiets utlendingsenhet i prosessen med å hente ut syriske flyktninger. Disse vil komme til Norge senere i år.