Vil selge bortførte jenter

Over 200 jenter har blitt kidnappet av gruppen Boko Haram. Familie og pårørende har gått sammen for å legge press på den nigerianske regjeringen
Foto: flickr.com
Islamist-gruppen Boko Haram har bortført over 200 jenter i alderen 16-18. Leder for gruppen, Abubakar Shekau sier i en video at han vil selge jentene. 
0Shares
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

– Jeg bortførte jentene deres. Det finnes et marked for å selge folk, og Gud har beordret meg å selge, sier Shekau. 

Jentene ble bortført 15. april fra landsbyen Abuja nord i landet, og foreldrene til jentene har gått sammen for å legge press på den nigerianske regjeringen.

Abubakar Shekau beskriver jentene som slaver, og sverger ved Allah at han skal selge dem på markedsplassen. På videoen som er lagt ut på tv-kanalen Fox News nettsider, forteller Shekau hva han vil gjøre med jentene. 

– Forlat vestlig utdanning, beordrer han videre.

Internasjonal oppsikt 
Hvor jentene befinner seg nå er uklart, men det spekuleres i om noen av jentene har blitt fraktet til nabolandene Kamerun og Chad. 

– Jentene er slaver og jeg vil selge dem fordi jeg har markedet for det, sier Shekau. 

Boko Haram er i mot vestlig utdanning av folket. Navnet betyr “vestlig utdanning er syndig”. En mellommann har informert om at Boko Haram vil forhandle en avtale om løspenger for å få tilbake jentene. 

300 kidnappet tilsammen
Tirsdag ble ytteligere åtte jenter kidnappet nord i Nigeria, og nå skal flere land gripe inn for å få situasjonen under kontroll, og sørge for at de kommer tilbake til familiene sine. 

Politiet i Nigeria informerer om at mer enn 300 jenter har blitt kidnappet. 267 er fortsatt bortført, og 53 har rømt.