Fikk Storbritannias statsminister til å se rødt

 
Foto: Prime Minister`s Office/gov.uk
I et intervju med Fox News mandag, sa Steve Emerson, journalist og ekspert på islamsk ekstremisme, at Birmingham er "fullt av muslimer".

Utspillet fikk Storbritannias statsminister David Cameron (bildet) til å rase, skriver Dagbladet.

– For å være helt ærlig – da jeg hørte hva han sa satte jeg grøten min i halsen og begynte å lure på om det var 1. april. Fyren er åpenbart en komplett idiot. Hva han burde gjøre er å se på Birmingham som et fantastisk eksempel på hva det innebærer å bringe folk fra ulike bakgrunner og bygge en verdensklasseby med en sterk økonomi, sier han ifølge The Daily Telegraph.

Responsen kom etter at den amerikanske terrorforskeren Steven Emerson uttalte seg om innvandringspolitiske utfordringer i Storbritannia på Fox News. 

 
Foto : lukeford.net

Emerson mente nemlig å vite at ikke-muslimer hadde sluttet å reise til Birmingham Storbritannias nest største by, fordi byen var blitt totalt islamifisert (“a totally Muslim city”):

– I Storbritannia er det ikke bare områder der ikke-muslimer lar være å gå, du har også byer som Birmingham, som er så islamifisert at ikke-muslimer rett og slett lar være å dra dit, sa Emerson ifølge The Guardian.