Forsvarer egne medsupportere

 
Foto: Skjermdump/theguardian.com
En 17-årig Chelsea-supporter i Paris mener en omstridt episode, hvor en svart mann blir hindret i å gå inn i en vogn i Paris-metroen av medsupportere, ikke var rasistisk ment.

Hendelsen fant sted før kampen, hvor en stor gruppe Chelsea-supportere var på vei med metroen til kvartfinalekampen mot Paris St Germain i Champions League på sistnevntes hjemmebane Parc des Princes.

Episoden ble først kjent etter at videoen (se bildefaksimile), som viser at den svarte mannen blir fysisk hindret i å gå inn i vognen og kastet ut flere ganger, ble lagt ut sent i går av den britiske avisen The Guardian. I videoen kan man også høre enkelte av supporterne synge “vi er rasister, og vi liker det”. 

Vurderer utestengelse av supportere
Chelsea har i etterkant av videopubliseringen kommet med en offisiell uttalelse. Klubben kommer med sterk kritikk av de involverte supportere, og vil ta affære hvis det skulle vise seg at hendelsen var ment som rasistisk hets. 

– Slik oppførsel er avskyelig og har ingen plass i hverken fotballen eller samfunnet. Vi vil ta rettslige skritt om nødvendig, sier klubben i uttalelsen, ifølge The Guardian.

Blånekter for rasisme
Supporteren som var i kontakt med Talksport sier han ikke er filmet i videoen. Han tok kontakt med radiostatsjonen for å fortelle sin side av saken etter at hans identitet ble offentliggjort på sosiale medier.

17-åringen blånekter for at episoden va rasistisk motivert.

– Han prøvde å dytte seg inn, mens vogna allerede var stappfull. Hverken kvinner eller barn, eller andre hvite fikk gå inn i vognen. Han fikk klar beskjed om å vente på neste tog, forteller 17-åringen, som var på kampen, til radiokanalen Talksport.

Når han ble spurt om syngingen, svarte 17-åringen at den ikke handlet om den svarte mannen, men om Chelseas klubblegende John Terry, som høsten 2012 fikk fire kampers utestengelse av det engelske fotballforbundet for rasistiske kommentarer.

– Aggressiv stemning
En britisk mann bosatt i Paris filmet episoden på sin mobiltelefon, før den etterhvert ble publisert av The Guardian. Han hadde en helt annen oppfatning av det som skjedde.

– Jeg kunne se og høre supporterne synge. Stemningen var aggressivt og utagerende, og jeg kunne blant annet overhøre noen i vognen snakket om å knivstikke noen, mest sannsynligvis en av motstanderlagets supportere. Jeg kunne konstatere at denne svarte franske mannen var helt sjokkert over oppførselen, sier mannen som filmet videoen til Talksport.

Se videoen her.