Utestengt etter skandaleavsløring

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Britisk-pakistaneren og parlamentskandidaten Amin Afzal (bildefaksimilet) må tre ut av politikken etter avsløringer om samspill med den høyreekstreme gruppen English Defence League.
0Shares

Avsløringene kom i et opptak som ble offentliggjort av The Daily Mail for noen dager siden, og har skapt store overskrifter foran det britiske parlamentsvalget, som skal avholdes om et par måneder, skriver nettstedet VICE News.

Opptaket skal avisen ha fått lekket av den tidligere English Defence League-lederen Tommy Robinson. Siden møtet skjedde i en indisk restaurant blir hendelsen referert til som “Currygate” av britisk presse.

«Currygate»-plottet begynte i januar med Amins første møte med EDL-leder Steve Eddowes og Tommy Robinson (som fremdeles holder nær kontakt med EDLs ledere). I møte med den konservative politikeren, lovte den konservative kandidaten en pengesum til organisasjonens medlemmer hvis de marsjerte mot byggingen av en ny moské i tettstedet Dudley i West Midlands.

Afzal skulle etter planen komme inn som “redningsmann”. Han ville få EDL til å stanse marsjen, etterhvert holde dialogmøter med lokale muslimske ledere, og ta den politiske æren. EDL ville få medieoppmerksomhet, og Afzal ville bli gjenvalgt.

– Hvis jeg vinner setet i Dudley så vil dere få en sterk og urokkelig alliert som kommer til å jobbe hardt for at dere får den eksponeringen som dere trenger, skal han ha sagt i opptaket.

Offisér for prinsene
Videre skryter Afzal om sin militære karriere, og fra den tiden han var offisérinstruktør for prinsene Harry og William. 

Etter avsløringen har imidlertid det konservative partiet tatt affære, og den britisk-pakistanske politikeren har blitt utestengt fra all politisk aktivitet med øyeblikkelig virkning. Også valgsidene hans på sosiale medier er blitt slettet.

– Etter et krisemøte, er det besluttet å suspendere Amin Afzal som kandidat med umiddelbar virkning. Vi i det konservative partiet ser dette som et svært alvorlig spørsmål, kunne talsperson Grant Shapps kommentere overfor britisk presse.

Omer El-Hamdoon, leder i Muslim Association of Britain, uttrykker på sin side en store skuffelse overfor VICE News i kjølvannet av skandalen.

– Jeg ser det som skammelig at politikk blir brukt til å skape flere problemer enn løsninger. Her har vi en kandidat som har brukt høyreekstreme grupper som EDL og deres motstand mot moskeer som plattform for politisk gevinst.