Frontex vil stanse flyktningstrøm fra Tyrkia til Hellas

 
Foto: Skjermdump/hurriyet.com.tr
Fabrice Leggeri, leder for Frontex, EUs samarbeidsorgan om grensekontroll, melder om forsterkede operasjoner for å stenge flyktingstrømmen til Europa via Tyrkia ute.

Frontex er bekymret for situasjonen i Hellas og ønsker å støtte greske myndigheter med øke aktivitetene i grensen mellom Hellas og Tyrkia, melder den tyrkiske avisen Hürriyet.

Ifølge Leggeri skal flyktingstrømmen via Tyrkia ha økt, noe som skaper et press i Middelhavet mellom Tyrkia og Hellas.

Siden tragediene som rammet båtflyktninger utenfor Italias kyst i april, hvor hundrevis av mennesker mistet livet, skal det under EU- toppmøter ha blitt bestemt å tredoble budsjettet for de nye operasjonene Triton (Italia) og Poseidon (Hellas), skriver avisen.

Satser på å stoppe menneskesmuglerne
Det europeiske råds president, polske Donal Tusk, skal ifølge avisen, ha ytret følgende på et pressemøte i april:

– Vi kan ikke redde liv kun ved å redde båtflyktingene, vi må stoppe menneskesmuglerne og finne en løsning på den illegale innvandringen.

Det europeiske råd består av stats- eller regjeringssjefene i medlemslandene, samt presidentene i Europakommisjonen og Europaparlamentet. Rådet fastlegger EUs generelle politiske retningslinjer og prioriteringer.

Ifølge avisen har også EU gitt signaler om et tettere samarbeid med tyrkiske myndigheter om situasjonen i Syria og Irak. Flere flyktningeksperter skal innhente mer kunnskap om flyktningstrømmen og jobbe tettere sammen med lokale myndigheter.