Krever mer av innvandrere

Nåværende statsminister Helle Thorning-Schmidt satser på gjenvalg i juni og har allerede startet valgkampanjen
Foto: Socialdemokraterne/Facebook
Socialdemokraterne i Danmark sier de skal stramme inn asylreglene, og vil komme med tøffere krav til innvandrere. De går nå til valg med budskapet «Kommer du til Danmark, skal du arbeide».
0Shares

Onsdag utlyste statsminister Helle Thorning-Schmidt valg til Folketinget 18. juni, og valgkampen har allerede startet i vårt naboland, melder Nettavisen.

Socialdemokraterne ønsker å stille tøffere krav til innvandrere, blant annet kravene for å få asyl i landet. Partiet begrunner den politiske linjen med at det nå er flere flyktninger i verden enn det har vært noen sinne siden 2. verdenskrig, og at Danmark må klare å håndtere dette.

I april kom også partiet med utspillet om at «Alle skal bidra», der målet er å få flere innvandrere ut på arbeidsmarkedet, i stedet for å «parkere dem på kontanthjelp eller andre offentlige ytelser». Det vil si at selv om de ikke kommer i vanlig arbeid, så skal de jobbe for de ytelsene de mottar.

 
Foto : Socialdemokraterne/Facebook
Uenighet om danskenes retorikk
I Sverige har det danske partiets retorikk og valgkamptema opprørt søster-partiet Socialdemokraterna, mens Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson, Eirik Sivertsen, sier at partiet ikke vil blande seg i danskenes politikk.

– De danske socialdemokrater må selv bestemme hva som er deres viktigste valgkampsak, det vil ikke vi blande oss inn i. For Arbeiderpartiet vil kunnskap, helse og klima være hovedsaker ved kommune- og fylkestingsvalget i høst.

Sivertsen sier derimot at Ap er enig med danskene når det kommer til at innvandrer må ut i jobb.