Utenriksministeren fordømmer terrorangrep

 
Foto: weforum.org/Eric Miller
Børge Brende fordømmer terrorangrepene i Frankrike og Tuninsia tidligere i dag.
0Shares

En person er bekreftet drept og flere skadd under attentatet mot en gassfabrikk i Saint-Quentin-Fallavier i Frankrike. Samtidig opplyser tunisiske myndigheter at 28 mennesker skal være drept og 36 skadet i terrorangrepet i turistbyen Soussè kun kort tid senere. 

Terrornettverket IS skal påtatt seg skylden for angrepet i Tunisia, mens den 35 år gamle småbarnsfaren Yassin Sahli er siktet for drap og terrorisme etter angrepet i Frankrike.

Utenriksminsiter Børge Brende (bildet) fordømmer begge angrepene:

– Frankrike er igjen offer for et brutalt og sjokkerende angrep. Norge står sammen med Frankrike i kampen mot terrorisme og voldelig ekstremisme. hendelser har på en grufull måte vist hvor viktig arbeidet mot terrorisme og voldelig ekstremisme er. Styrket informasjonsdeling og samarbeid på tvers av landegrenser, også i Europa, er avgjørende for dette arbeidet, sier utenriksministeren til regjeringen.no.

Senere uttalte han seg på følgende vis om angrepet i Tunisia:

– Dagens hensynsløse terrorhandling er et angrep på hele Tunisia. Ved å angripe landets viktigste turistdestinasjoner, angriper gjerningsmennene hele nasjonens stabilitet og økonomiske velferd. Det er nå avgjørende at det internasjonale samfunn står side om side med Tunisia i forsvaret av landets positive og demokratiske utviklingen.

(NB! Senere har det også kommet meldinger om et tredje angrep, nå utenfor en moskè i Kuwait).

Saken er oppdatert.