Kulturelt mangfold gir profitt

En stor del av innvandrere som bor i Oslo er skattebetalere, og er også med på "å sponse innvandringen", som det heter i et utspill fra Oslo-Frp (illustrasjonsbilde).
Foto: Flickr
Bedrifter som har etnisk og kulturelt mangfold har høyrere profitt enn andre, viser nye tall fra analysefirmaet McKinsey.
0Shares

Ifølge en rapport gjort av byrået har bedrifter med kvinner i administrasjon og ledelse i snitt 15 prosent høyere profitt enn de som ikke har det. Videre viser rapporten at bedrifter som har etnisk og kulturelt mangfold har 35 prosent høyrere profitt.

Kjersti Granaasen (bildet) er prosjektleder for Global Future (GF), NHOs talentprogram som skal mobilisere innvandrere med høy utdannelse til sentrale stillinger og styreverv i norsk næringsliv.

 
Foto : nho.no/Moment Studio

– Vi vil være sikre på at næringslivet har tilgang og vurderer alle som er ute på det norske arbeidsmarkedet og tilbyr sin arbeidskraft. Mangfold skaper innovasjon, og det liker vi, sier hun om hvorfor de startet tilbudet for fem år siden til Aftenposten.

Kvinner og etnisk mangfold
At behovet er tilstede er det ingen tvil om, mener hun.

– Folk med flerkulturell bakgrunn mangler ofte nettverk og har ikke alle uskrevne regler som fins i norsk næringsliv under huden.

– Våre deltagere har høy kompetanse og stor stå-på-vilje. Vi ser at de etter å ha gjennomført GF ofte går fra å være en av mange i deres bedrift til å bli en viktig person i bedriften.  Og når de får lederansvar ser vi at de rekrutterer mer flerkulturelt.  For næringslivet er det en bonus fordi et større mangfold bidrar til innovasjon, sier Granaasen.