Høyreorientert gruppe skaper uro i Ferguson

Et medlem av den høyreorienterte gruppen Oath Keepers avbildet i det han patruljerer Ferguson på ettårsdagen for drapet på Michael Brown.
Foto: Skjermdump/oathkeepers.org
En tungt bevæpnet høyreorientert gruppe skaper ytterligere spenninger i urorammede Ferguson i Missouri, der bråk har blusset opp igjen denne uken, skriver VGNett.

Etter først å ha dukket opp med automatvåpen og i skuddsikre vester og kamuflasjeklær til mandagens demonstrasjon, ble medlemmer fra den høyreorienterte gruppa Oath Keepers sett gående gjennom flere av gatene i Ferguson også gjennom natten og i morgentimene tirsdag, melder TV-stasjonen NBC News og avisen USA Today.

Mandag var det store demonstrasjoner i Ferguson for å markere at det var ett år siden den svarte tenåringen Michael Brown ble skutt og drept av en politimann. Etterhvert utartet demonstrasjonen, og politiet opplyser at 23 personer ble pågrepet. Videre har myndighetene har erklært unntakstilstand.

– Vil forsvare grunnloven
Oath Keepers sier at medlemmene vil «forsvare grunnloven mot alle fiender, både utenlandske og nasjonale» og sier de patruljerte gatene i en bydel dominert av afroamerikanere for «å beskytte en medieorganisasjon».

Oath Keepers-medlemmene tiltrakk seg imidlertid mye oppmerksomhet og ble kritisert av både demonstranter og politi.

Politisjef i Ferguson, Jon Belmar, beskriver gruppens tilstedeværelse som «både unødvendig og spenningsøkende».