Niqab-rockeren Gisele

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Allah og AC/DC i samme sleng for 42-årig islamkonvertitt fra Brasil.
0Shares

Historien om Gisele Marie er historien om en konvertitt som vil bokstavelig talt få deg til å tenke om. For den 42-årige kvinnens to ytre kjennetegn er en burqa, og en elektrisk gitar.

– Jeg bryr meg egentlig ikke om folk stirrer på meg. Jeg håper at de skjønner at islam er min religion og musikken er mitt yrke, sier hun i et intervju med nyhetsbyrået Reuters.

42-åringen, som vokste opp i en katolsk familie av tyske innvandrere, og bor i millionmetropolen Sao Paulo, konverterte til islam i 2009 etter farens bortgang.

– Familien min har vært sterke støttespillere. Jeg har aldri følt meg avvist, selv om jeg byttet tro, sier hun til nyhetsbyrået.

Klesplagg ingen hindring
Gisele var hardrock-fan før hun konverterte. Hun har gjort lidenskapen til en hobby, også etter islamkonverteringen. Hun har blant annet vært gitarist i brorens amatørband, og hennes store forbilde er den amerikanske rockeren Randy Rhoads.

Ved spørsmål om hun har hatt praktiske problemer med å bruke niqab i konserter og bandøvelser svarer hun:

– Jeg har brukt niqab lenge. For meg er dette mine vanlige klær, og om jeg står iført niqab på scenen, så er jeg den samme. Jeg kunne klatret vegger i niqaben min, og føler meg på ingen måte hindret.

Ser du på deg selv som en fordomsbryter?

– For meg ligger fokuset på musikken. Hvis folk får en a-ha-opplevelse så tar jeg det som positivt. Jeg har fått alle slags tenkbare reaksjoner, alt fra beskjed om at “du er så kul” til ren sjokk, sier niqab-rockeren til Reuters.

Klikk her for å se den niqabkledde rockeren i aksjon.