Unntakstilstand i Chile grunnet migrasjonskrise

Chiles president Sebastian Piñera har erklært unntakstilstand i fire nordlige provinser, og gitt militæret fullmakter til å kontrollere irregulær migrasjon langs grensen.
31Shares

Tiltaket, som vil vare i 15 dager med mulighet for en to ukers fornyelse, inkluderer utplasseringen av 672 soldater og 100 politifolk for å vokte Chiles nordlige grense mot Bolivia og Peru, ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

I en pressemelding skriver landets regjering at politiet og militæret vil gjennomføre patruljer og kontroller, etablere nye observasjonsposter, utplassere droner og ubemannede fly, bruke helikoptre for overvåking og overføring, sammen med nattsynskameraer, termiske kameraer og satellittkommunikasjonsutstyr.

Chile innførte nylig en migrasjonslov som søker å «beordre migrasjonsstrømmen» i landet. Fortsatt er dusinvis av mennesker strandet i grensebyer.

Unntakstilstanden kommer etter flere dagers protester fra chilenske lastebilsjåfører som følge av drapet på en lastebilsjåfør. Tidligere har det vært langvarige protester mot irregulær innvandring i flere nordlige byer.

Ifølge chilensk politi kastet tre venezuelanere kastet først stein mot lastebilen hans fordi han nektet å kjøre dem, skriver France 24, før konfrontasjonen endte med drap. De tre antatte overfallsmennene er pågrepet.