Millioner av muslimer erklærer fatwa mot ekstremister

Bilde fra erklæring av Fatwa i 2012 med tittelen "“Fatwa on Terrorism and Suicide Bombings
Foto: Minhaj India
70 000 geistlige, lærde og troende i India har i disse dager signert en massiv fatwa som erklærer IS, Taliban og andre ekstreme og voldelige og terrorgrupper som "ikke-islamske organisasjoner".
0Shares

Erklæringen skjedde under den sufi-islamske religiøse festivalen Urs i Rajasthan i India. Underskriftskampanjen var et initiativ i regi av muslimske religiøse ledere, som senere ble vedtatt som en fatwa, en islamsk religiøs forordning.

– Nesten 1.5 millioner muslimer har nå manifestert sin protest mot disse organisasjonene. Rundt 70 000 geistlige fra hele verden som var en del av festivalen har satt ut fatwaen, forteller Mufti Mohammed Saleem Noori til Times of India

– Ikke kall dem for islamske
Noori ber også medier at man slutter å kalle terrororganisasjonene for islamske. Hazrat Subhan Raza Khan, en annen geistlig som var med på å signere storfatwaen, sier at man bestemte seg for å sende ut fatwaen etter terroren i Paris for å spre budskapet om at den muslimske verden tar avstand fra ekstremisme. 

– I Koranen står det at det å drepe én person er det samme som å drepe hele menneskeheten, sier Raza Khan til den indiske avisen.

Mohammad Farogh-ul Quadri, generalsekretær i World Islamic Mission i Storbritannia vil på sin side ha et internasjonalt forbud mot radikale og ekstremistiske organisasjoner.

– Jeg tar avstand fra de barbariske terroristangrepene på uskyldige mennesker i Paris, og vil ha et internasjonalt forbud mot ekstremister som IS og deres tilsvarende med ulike navn rundt omkring i verden.