– Kom og fly 100 prosent halal

Halal-flyvertinner: Slik markedsfører det nylanserte islamregulerte flyselskapet Rayani Air seg selv på sin Facebook-side.
Foto: Skjermdump/facebook.com/rayaniairofficial
Skal ut på tur med malaysiske Rayani Air kan du se langt etter servering av svinekjøtt og alkohol under flyturen. 
0Shares

Rayani Air, blir ifølge den pakistanske avisen The Dawn tidenes fjerde flyselskap som opererer 100 prosent i tråd med islamske regler. Fra før opererer Royal Brunei Airlines, Saudi Arabian Airlines og Iran Air også i ledtråd med halal-regler.

Ifølge lokale medier startet Rayani Air sin virksomhet sist søndag med en jomfrutur fra den malaysiske hovedstaden Kuala Lumpur til feriestedet Langkawi.

Koransitater før take-off
Selskapet var opprinnelig et lavprisselskap med samme navn, før den ble lansert på nytt i løpet av denne måneden i sitt nye og langt mer religiøse format.

– Vi er stolte over å være det første flyselskapet i Malaysia som opererer i tråd med islamske regler. Våre måltider som vil serveres ombord er helt halal, og alkohol er strengt forbudt. Rayani Airs muslimske flyvertinner vil bruke hijab mens de som er ikke-muslimer skal gå sømmelig kledd. I tillegg skal vi ha bønnestund med resitering av Koranen før hver flytur, uttalte selskapets daglige leder Jaafar Zamhari til pressen som var tilstede under lanseringen.