Vil innskrenke innvandring og endre USAs utenrikspolitikk

 
foto: United States Senate - Office of Senator Ted Cruz
Møt den cubansk-amerikanske presidentkandidaten som vil "beskytte jobber","sikre grensen" og "sørge for at USA igjen blir en utenrikspolitisk leder".
0Shares

Rafael Edward “Ted” Cruz (bildet) seiler opp som en av de store kandidatene til USAs presidentvalg på republikansk side.

Cruz, som har amerikansk mor og cubansk far, har nasjonal sikkerhet og innvandring som to av sine fremste trumfkort.

Cruz ønsker å stenge grensene for ulovlig innvandring, bygge en mur langs grensen til Mexico og tredoble grensekontrollene. I tillegg vil han redusere arbeidsinnvandringen til USA.

– USA bør fortsatt være mulighetenes land, men vi må ha bedre kontroll på hvem som kommer inn i landet. Blir jeg valgt inn som president, vil min regjering sørge for mindre byråkrati, raskere deportasjoner av udokumenterte og andre som begår kriminalitet i USA. Vi vil også prioritere forfulgte minoriteter foran regulære arbeidsinnvandrere, skriver han på sin kampanjeside.

Hard på utenrikspoiiitikk
Skulle Cruz bli valgt inn i Det hvite hus til høsten, vil også USAs utenrikspolitikk endre seg merkbart, og ta et steg klart “mot høyre” i forhold til dialogfokuset som Obama-administrasjonen har hatt overfor land som Cuba og Iran.

Atomvåpenavtalen med sistnevnte lover Cruz å gjøre noe med fra “dag én” hvis han blir valgt president.

– Denne avtalen er katastrofal. Den vil sende mer enn hundre milliarder dollar til Ayatollah Khamenei og gjøre Obama-administrasjonen til verdens ledende økonomiske støttespiller for radikal, islamske terrorisme, sier Ted Cruz ifølge USA Today.