Likestillingsombud betaler hvite mer enn svarte

Flere nordmenn verdsetter innvandrernes arbeidsinnsats i år enn i fjor
Foto: Flickr
Hvite får en årslønn på rundt 480.000 kroner mens svarte og andre minoriteter må nøye seg med 440.000 kroner i den britiske organisasjonen Equalities and Human Rights Commission, som skal være en vaktbikkje mot diskriminering. 
0Shares

Det er den britiske avisen  The Sun som har hentet ut tallene om den uavhengige, delvis statlige organisasjonen, som kan ligne litt på det norske Likestillingsombudet. 

Hos organisasjonen, som heter Equalities and Human Rights Commission (EHRC), får en gjennomsnittlig hvit ansatt 40.388 engelske pund i året, mens svarte og andre minoriteter bare får 37.170 jevnt over. Minoritetene får med andre ord 92 prosent av det de hvite ansatte får. Ansatte med funksjonsnedsettelser får enda mindre betalt, bare 89 prosent av sine funksjonsfriske, hvite kolleger.

The Sun klarte å få utlevert de interne tallene til EHCR ved å påberope seg den britiske offenlighetsloven. 

 

Leder for EHRC, Rebecca Hilsenrath, har kommet i hardt vær etter avsløringen, og det hjelper ikke på troverdigheten at hennes egen årslønn er nesten 1,3 millioner norske kroner (105.000 britiske pund). 

En talsperson for EHRC benekter overfor The Sun at organisasjonen bryter sine egne retningslinjer. 

– EHRC betaler lik lønn for likt arbeid. Ulikheten i lønnen til ansatte med ulik bakgrunn har falt betydelig de siste to årene. Vi er trygge på at de ulikhetene som fremdeles er der, ikke skyldes diskriminering, og at de vil bli tatt hånd om med tiden.