Nørrebro-puber trues og utsettes for hærverk

Café Mucki i Nørrebro er et av stedene som har blitt utsatt for trakassering og hærverk.
Foto: Skjermdump/GoogleStreetView
"Nørrebro hører under sharia" er beskjeden vertshuseiere får høre fra gjenger som trakasserer og jager vekk gjester.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Flere vertshus- og pub-eiere i bydelen har i månedsvis desperat forsøkt å få politiet i København til å gripe inn overfor ungdomsgjenger. Gjengene kommer nesten daglig med trusler, sjikane og hærværk overfor gjester og personale, og oppfører seg voldelig, melder Berlingske Tidende.

– Nylig kom en gruppe med unge menn inn i baren og ropte at alle gjester skal forlate. De ropte at området tilhører dem, og at “Nørrebro er en del av sharia”, og at folk måtte slutte å drikke alkohol, forklarer Heidi Dyrnesli fra Café Heimdal på Nørrebro stasjon i København til radio24syv.dk.

Både eiere og ansatte forteller til radiokanalen hvordan ungdomsgjengene truer, kaster kinaputter i døren, og brostein og sykler gjennom vinduene, uten at politiet blander seg inn.

Tvinges å betale beskyttelsespenger
Birgitte Fischer, som eier Mucki Bar sammen med ektemannen Mohammed Ahmed, forteller om ungdomsgjenger som vil ha minst 60 000 i “beskyttelsespenger “.

– Vi ser at disse grupper henger i området rundt puben, og spør “når vi kommer med pengene”. Jeg er overbevist om at trakasseringen og hærverket har som hensikt å slite oss ut, slik at vi til slutt skal betale, sier Ahmed til radio24syv.dk.

Viftet med foldekniv
Under et besøk på puben, som radio24syv.dk gjennomført for to dager siden, sto de unge mennene på motsatt hjørne. En av disse viftet synlig med en foldekniv. Når radiokanalens journalister dagen etter prøvde å få kontakt med gruppen, ble gruppen truende og aggressive, og journalistene ble bedt om å “dra til helvete”.

I det lokale politikontoret i Nørrebro skjønner politimester Peter Veje frustrasjonen hos pub-eiere som Fischer og Ahmed. Samtidig forklarer han:

– Vi har mange oppgaver i Nørrebro, og ikke flere ressurser enn det vi har, forklarer Veje til radio24syv.dk.