Sikkerhetsnåler mot rasisme

Foto: Illustrasjon.

Helt siden slutten av forrige uke har historier om innvandrere som blir utsatt for krenkende eller rasistiske hendelser blitt spredt i stor fart, spesielt i sosiale medier.

Etter at Twitter-brukeren «miss pommery 1926» foreslo en enkel måte å vise avstand fra rasisme på, har emneknaggen #safetypins trendet på Twitter, skriver Aftenposten.

Kampanjen går rett og slett ut på å feste en sikkerhetsnål synlig på klærne, for å vise støtte og være en alliert med den britiske immigrantbefolkningen.

Hundrevis av historier
Oppmerksomheten rundt rasisme i Storbritannia etter Brexit kan minne om norske kampanjer som #Jegharopplevd eller #norskrasisme. Aftenposten skrev den gang på lederplass: Det krever mot å fortelle om slike erfaringer

Etter alle medieoppslagene har mange hundre brukere på sosiale medier begynt å rapportere rasistiske episoder. Det britiske islamske rådet har samlet noen av dem, og uttrykker samtidig bekymring over fremmedfrykt og rasisme.

Ordfører med på laget
Londons ordfører Sadiq Khan er en av dem som har vært opptatt av fenomenet, og har bedt London-politiet være «ekstra på vakt» om dagen.

 
Foto : Wikimedia Commons

– Det er viktig at følger med på om det er voksende hatkriminalitet eller vold fra de som bruker siste ukes hendelse på å forsøke å splitte oss, sier ordføreren.