Sønnen brukte pisk, faren tok frem pistol

PISK: En ni år gammel gutt pisker og banker på døren til sine afroamerikanske naboer.
Foto: Skjermdump fra TikTok-video
En ni år gammel hvit gutt banket og pisket på døren til en afroamerikansk familie i Texas. Da faren ble konfrontert med sønnens oppførsel, tok han frem en pistol.
280Shares

Cassandra Nash åpnet opp døren og ba nabogutten gå, da han banket og pisket på døren med en pisk.

Dette blir filmet med et kamera som er utenfor husets dør.

Hun ser at gutten har skrapet opp bilen hennes og tilkaller politiet. Nash-familien er afroamerikanske og nabofamilien Brunson er hvite. For en svart familie i sørstatene, kan en hvit gutt med en pisk gi assosiasjoner til slavearbeid på bomullsplantasjene.

Nash-familien tror at sønnen var ute etter deres ni år gamle datter. Nabobarna var involvert i en slåsskamp noen dager tidligere, som ifølge Nash-familien skal ha startet med at Brunson-sønnen angrep den afroamerikanske vennegjengen med et skateboard og slang rasistiske kommentarer.

Hendelsen skjedde kort tid etter at ti afroamerikanere ble drept i et rasistisk motivert terrorangrep i Buffalo, USA. Videoen av den hvite gutten med pisk har fått flere afroamerikanere til å reagere.

KRANGEL: Ifølge Cassandra Nash har barna hennes og nabogutten kranglet før han møtte opp med pisk på døra.
Foto : Skjermdump fra TikTok-video

Konfrontasjon endte med pistolskudd

Mannen hennes, Dezerra Nash, banker på naboens dør for å konfrontere faren, Bryan Brunson, med sønnens oppførsel.

Cassandra Nash står litt på avstand og filmer at mannen forsøker å snakke om problemet med Brunson. I videoen hører man at mannen svarer med at deres 13-år gamle sønn hadde slått til sønnen hans på vei hjem fra skolen. Nash-paret mener at det ikke virker sannsynlig fordi deres sønn ikke lenger går på barneskolen, men ungdomsskolen som er et annet sted.

Forsøket på en rolig samtale blir til krangling, og Brunson ber ham om å stikke derfra. Dezerra Nash går bort fra døra hans. De to mennene fortsetter å rope til hverandre, imens Nash-paret rygger vekk fra huset hans.

Cassandra påpeker at Brunson holder en pistol i hånda. Han legger den fra seg, men plukker den opp igjen da Dezerra Nash tar et skritt mot huset hans.

Når han plukker opp pistolen, avfyres et skudd. Det er ikke rettet mot paret men innover mot huset hvor Brunsons datter står. Det virker ikke som om det var meningen å avfyre skuddet.

Ifølge NBC ble Brunson arrestert etter hendelsen.

 

FORSØKTE Å SNAKKE OM PROBLEMET: Cassandra Nash filmet da mannen hennes dro til naboen for å snakke om sønnens oppførsel. Naboen hadde med pistol.
Foto : Skjermdump fra TikTok-video

 

Barnekrangel i forveien: Hevder gutten slang rasistiske kommentarer

Nash-paret forklarer deres versjon av opptrinnet i en video på Youtube-kanalen deres Welcome2Nashville. De forteller at deres ni år gamle datter sier at gutten tidligere har kommet med rasistiske tilrop mot datteren og vennene hennes, som også er afroamerikanske.

Datteren forteller at Brunsons sønn startet med å slå dem med skateboardet sitt, og at vennene hennes svarte på volden. Til slutt blir han dyttet ned i en elv. Når han kommer opp fra elven angriper han Nash-parets datter. Nash-paret sier at deres egne barn ikke slo ham, men at vennene deres gjorde det i respons på angrepet hans.

Brunson har ikke kommet med tilsvar.

Les også: Skjøt 11 afroamerikanere: Inspirert av Breivik