Varsler tale om innvandring

 
Foto: Gage Skidmore
Republikanernes presidentkandidat Donald Trump drar onsdag til delstaten Arizona for å snakke om innvandring.
0Shares

Trump (bildet) kunngjør dette selv via Twitter, skriver Dagens Næringslivs nettutgave.

Han har viet innvandringspolitikk mye tid i sine nylige valgkamparrangementer, men onsdagens tale skal spesifikt handle om temaet.

Talen skulle egentlig holdes i Colorado i forrige uke, men den ble utsatt fordi eiendomsmogulens valgkampteam ikke kom til enighet om hva han skal foreslå.

Fra tøff til medgjørlig?
Under nominasjonskampen kjørte presidentkandidaten en tøff tone mot blant andre muslimer og mexicanere. Blant annet uttalte Trump i et intervju med Aftenposten følgende: 

“Vi skal få ut de ulovlige innvandrerne så fort at hodet ditt kommer til å spinne”.

Nå har den siste tiden gått rykter på at han vil myke opp sine standpunkter, noe som vil sees på som ganske oppsiktsvekkende.

For det er kun noen dager siden at presidentkandidaten ga uttykk for noe helt annet. Trump ville få i gang et sporingssystem som kunne hjelpe til i utvisningen av immigranter uten lovlig opphold i landet.

– Jeg vil bygge en stor mur på grensen til Mexico, innføre et nasjonalt screeningsystem, nekte ulovlige innvandrere tilgang til velferd og utvikle et sporingssystem som skal sikre at man blir sendt ut raskt om man overstiger visumperioden sin