IS forbyr burka

 
Foto: Steve Evans
Terrorgruppen Islamsk Stat (IS) bannlyser det strenge islamske klesplagget med begrunnelsen om at plagget utgjør en sikkerhetsrisiko.
0Shares

IS forbyr bruken av det heldekkende plagget ved sine “sikkerhetssoner” i den nord-irakiske byen Mosul, som ennå er under terrorgruppens militære kontroll, skriver The Daily Mail.

Forbudet gjelder, ifølge The Daily Mail, en rekke bygninger i Mosul, og ble vedtatt etter en rekke IS-kommandanter i den siste tiden har blitt drept av kvinner iført plagget.

– Hendelsen har overrasket IS og tvunget dem til å være varsomme for liknende angrep
i fremtiden, forteller kilder på konfliktsonen til britiske The Mirror.

“Burkakamuflasje”
Episoden gjaldt to høyprofilerte IS-kommandanter i Al-Shirqat. som ble drept av en ukjent tilslørt kvinne som viftet med pistol. I kjølvannet av drapene har IS-soldater blitt advart mot å beskytte seg mot potensielle kvinnelige snikmordere ikledd det heldekkende plagget. 

Ifølge nettstedet Iran Front Page skal den tilslørte kvinnen tatt frem en pistol og skutt de to kommandantene mens de bevoktet en kontrollpost. En annen IS-soldat i Mosul skal også ha blitt skutt av en burkakledd kvinne.

Endrer “lovpraksis”
Forbudet blir en helomvending fra tidligere “lovpraksis” i de IS-kontrollerte områdene. Her har terrorgruppen på brutalt vis har håndhevd en dresskode som krever at kvinner skal dekke seg fra topp til tå med et heldekkende svart plagg.

Kvinner i de IS-kontrollerte delene av Syria og Irak har i verste fall endt opp med å bli henrettet av terrorgruppens selvutnevnte moralpoliti for å ikke ha tilslørt kroppen sin “godt nok”.

Ifølge den nye forordningen fra IS skal kvinner som befinner seg bruke hansker og gassbind for å dekke hender og øyne. Terrorgruppens moralpoliti vil fortsette å kreve burka av kvinner som befinner seg utenfor sikkerhetssonen i Mosul, skriver Jerusalem Post.