Hengt ut i mediene etter flyktning-besøk

 
Foto: www.musiclikedirt.com
Popstjernen Lily Allen har fått mye motbør for sitt engasjement for flyktninger. Nå slår hun tilbake mot kritikken, og sammenlignet britisk tabloidpresse med Nazi-Tyskland, skriver Dagbladet.
0Shares

I midten av oktober reiste den britiske popstjernen Lily Allen til Frankrike og flyktningleiren “Jungelen” utenfor Calais sammen med et kamerateam.

 
Foto : Skjermdump: BBC

Besøket i flyktningleiren ble vist på BBC hjemme i Storbritannia, og førte til at sangeren har blitt hengt ut i tabloidpressen, ifølge nyhetsnettstedet Stuff.

Utsagnet til popstjernen, hvor hun gråtkvalt beklaget overfor den 13 år gamle flyktninggutten Shamsher Sherin “på vegne at landet sitt”, har fått innvandringsmotstandere til å se rødt. Allen har måttet tåle kritikk både i pressen, på Twitter og fra medborgere, skriver The Independent.

Tar hardt til motmæle
Etter å ha blitt omtalt som idiotisk og overdramatisk i britisk tabloidpresse, valgte Lily Allen denne uka å slå tilbake. Sangstjerna publiserte en hardtslående kronikk på nettsidene til magasinet Vice, der hun går kraftig i strupen på sine kritikere.

Allen går faktisk så langt som å sammenligne tabloidpressens omtale av flyktningkrisa med regimet i Nazi-Tyskland.

– Man spør seg alltid hvordan han (Hitler, journ.anm.) klarte å få hele landet med på det. Nå ser vi det. Men jeg vil ikke være en god tysker. Jeg vil være på historiens riktige side, fastslår hun.