Fra teselger til nettsensasjon

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Arshad Khan. en 18 år gammel teselger har i høst blitt til kjendis over natta i Pakistan og India etter at et bilde av ham ble lagt ut i sosiale medier.
0Shares

18-åringen ble tatt av bilde av på jobb i pakistanske Islamabad for noen måneder siden av fotograf Jiah Ali, som først nylig la bildet ut på sin Instagram-profil, skriver Dagbladet.

“Varm te. Du kan treffe ham på Itwar Bazaar i nærheten av området Sabzi”, skrev Ali under bildet (se faksimile).

 
Foto : Skjermdump/Instagram

Etter dette har det tatt helt av, og tilværelsen blitt snudd på hodet for teselgeren. Bildet spredte seg i sosiale medier med hashtaggen chaiwala, som er ordet for mennesker som lager, selger eller serverer te på gata i Pakistan og India. Khan begynte etterhvert også å toppe Twitter-listene i begge land.

Fått modelloppdrag
18-åringen, som kommer fra Mardan i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen, har ifølge Wikipedia ingen formell utdannelse, sytten søsken og vært gate-teselger i fire år.

Khan har merket interessen fra jenter etter at han ble kjent. Han fortalte Samaa TV om en sterkt økende interesse blant jenter, hvor flere titalls har besøkt ham på te-standen. Han har også fått modelloppdrag, blant annet for det pakistanske studentselskapet fitin.pk.

– Chaiwala er ikke lenger Chaiwala. Han er Fashionwala», skriver selskapet på sine nettsider.

Videre sier han:

– Jeg har blitt fortalt av mange jenter at jeg har nydelige øyne, men ingenting har skjedd. Siden bildet mitt gikk viralt har jeg innsett at jeg nå er kjendis, sier Khan ifølge Express Tribune.