Emojier får hijab

 
Foto: Skjermdump/YouTube/TRTWorld
Nå blir de små, fargerike symbolene du finner på smarttelefonen også å finne i tildekket utgave.
0Shares

Unicode Consortium, den internasjonale gruppa som koordinerer emojiene på tvers av plattformer, har nemlig godkjent en hijab-emoji.

15-årige Rayouf Alhumedhi har vært en av dem som har jobbet for å få det nye symbolet. Hun bruker selv hijab, og har vært overrasket over at det ikke finnes en emoji som kan representere henne og de millioner av kvinner verden over som bruker det religiøse hodeplagget.

– I dagens samfunn er representasjon ekstremt viktig. Folk vil bli anerkjent og sett, spesielt i teknologiens verden, sier Alhumedhi til BBC.

Alhumedhi sendte derfor inn et forslag til Unicode, som de nå har godkjent.

Hijab-emojien er bare en av 51 nye emojier som blir tilgjengelige neste år. I tillegg kommer det blant annet tegn for amming, skjegg og yoga.

– Er på tide
Samfunnsdebattant Laial Janet Ayoub sier til utrop.no at hun synes det faktisk er på tide at emojiene skal få hijab på seg. 

– Grunnen er at emojiene er utviklet for å representere oss, representere følelser og aktivitet. Og ikke minst representere oss alle. Nå er det på tide at hijab blir en normal ting å se, også på mobiler, for det er en stor andel hijabister der ute.

Gleder seg til å bruke hijab-emojiene på sin smarttelefon: Samfunnsdebattant Laial Janet Ayoub.
Foto : Bilge Öner

Så snart de blir klare for mobilbruk, så vil Ayoub laste ned de nye hijab-emojiene.

– Jeg gleder meg til jeg ser denne emojien på min telefon, og kommer nok til å bli en aktiv bruker av den, fastholder hun