Norsk-pakistanere slått og lugget på flyplass

Her på flyplassen i Islamabad ble familien på en mor og to døtre, alle norsk-pakistanske, utsatt for vold fra en ansatt i immigrasjonsmyndighetene før avgang hjem til Oslo.
Foto: Waqas Usman
En mor og hennes to døtre fra Norge ble slått, sparket og lugget på flyplassen i Islamabad etter at de hadde bedt om å få toalettpapir fra en ansatt i immigrasjonsmyndighetene. 
0Shares

Et amatøropptak viser kvinnene mens de blir slått og lugget på flyplassen i Islamabad i Pakistan, sprer seg nå på sosiale medier og i utenlandske medier, melder TV2.

Et av ofrene sier til den pakistanske avisen Express Tribune at datteren hennes hadde spurt om toalettpapir fra en av kvinnene som jobbet ved flyplassen og som sto utenfor doen.

Kvinnen skal ha blitt fornærmet av forespørselen, og svart at hun jobbet i immigrasjonen og ikke med å skaffe toalettpapir. Etter litt munnhuggeri utviklet det hele seg til en fysisk krangel med slag og lugging (bildefaksimilet).

 
Foto : Skjermdump/YouTube

– Da vi sto i kø, kom kvinnen og tok pass og boardingkort fra oss. Hun rev de i stykker, forteller kvinnen til avisen.

Utenrikstjenesten koblet inn
Hendelsen har vakt store reaksjoner i Pakistan og den ansatte ved flyplassen er nå suspendert. Etter det TV 2 får opplyst fikk flere av ofrene behandling på sykehus i byen Rawalpindi. Familien skal nå være på vei tilbake til Norge.

– Norges ambassade i Islamabad er i kontakt med familien og konsulær bistand gis i samsvar med gjeldende rammer. Utenrikstjenesten kan ikke kommentere ytterligere detaljer i en pågående konsulærsak, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl i UD til TV2.