Hevdes at Trump vil beskytte unge migranter

Foto: Illustrasjon.
Foto: Gage Skidmore
Etter en middag i Det Hvite Hus onsdag var det uenighet om hvorvidt Trump la planene om å bygge en grensemur på hylla. 

Seniordemokrater hevdet at de hadde blitt enige med Donald Trump om å utarbeide en plan for å beskytte såkalte «Dreamers», unge migranter som har kommet ulovlig til USA som barn. Dette forskrekket Washington onsdag, ifølge The Guardian.

Senator og minoritetsleder Chuch Schumer og Nancy Pelosi, som er en del av opposisjonen, spiste middag med presidenten på Det Hvite Hus og fortalte i etterkant at de tre hadde blitt enige om å raskt legge til rette for beskyttelse ved loven for de nesten 800.000 migrantene som bar nytte av Barack Obamas immigrasjonsforskrift «Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA).

Mur eller ikke mur
At Donald Trump trolig ble enig i dette, ekskluderte hans lovnad om en grensemur, ifølge flere. Men etter at Schumer og Pelosi fortalte om avtalen, tweetet pressesekretæren ved Det Hvite Hus, Sarah Huckabee Sanders, at det ikke hadde forekommet en avtale om å ekskludere en slik mur.

Som en respons til hennes tweet, skrev Schumer sin talsmann at Trump ville fortsette med å arbeide mot å reise en mur, men at det ikke var en del av avtalen.

Forrådt
Da avtalen ble offentliggjort, mente flere konservative at de hadde blitt forrådt av Trump. Mens kommunikasjonsdirektøren for demokratene, Neil Sroka, mente det var en risk å stole på Trump i at han var ærlig med avtalen.

– Men i farlige tider som dette, er demokratene forpliktet til å gjøre det som trengs for å få det slik de ønsker, og det involverer å ta sjanser noen ganger, sa Sroka.