Knivstukket grunnet innvandringsliberale holdninger

Ordfører Andreas Hollstein ble reddet av folk rundt ham da han ble angrepet med kniv mandag kveld. FOTO: Skjermdump fra en pressekonferanse i ettertid av angrepet.
Ordfører i Tyskland ble angrepet med kniv av en mann som ikke likte hans innvandringsliberale politikk.

Gjerningsmannen er identifisert som en 56 år gammel tysk mann. Lokale medier skriver at han var full, skriver Nettavisen.

Mannen skal selv ha sagt at han angrep Hollstein fordi ordføreren frivillig har tatt imot flere flyktninger enn byen har vært pålagt å ta imot.

Hollstein tilhører Tysklands forbundskansler Angela Merkels kristenkonservative parti CDU, og er kjent for liberale holdninger i innvandringsdebatten.

Angrepet skjedde mandag kveld på en kebabrestaurant. Gjerningsmannen rispet ordføreren i nakken med en 30 centimeter lang kniv, men ble overmannet av folk på stedet. Hollstein kom fra hendelsen med et 15 centimeter langt kutt.

Innvandrerfiendtlighet
Tyskland har i likhet med Østerrike , Frankirke og andre land i Europa fått en fremvekst i innvandrerfiendtlige politiske partier.

Både i Tyskland og  Østerrike kom innvandrerfiendtlige partier på tredje plass i årets valg. Lederen i det innvandrerfiendtlige østeriske Frihetpartiet, Heinz Christian Strache, har tidligere vært aktiv i nynazistiske bevegelser.

I Tyskland kom det innvandrerfiendtlige og høyreekstreme partiet Alternative für Deutschland (AfD) for første gang inn i parlamentet med 12,6 prosent av stemmene.