Trump retvitret videoer fra britiske nasjonalister

 
Foto: Gage Skidmore
USAs president Donald Trump får kritikk etter å ha retvitret tre videoer lagt ut av den høyreradikale organisasjonen Britain First. 

Trump (bildet) retvitret onsdag tre videoer via sin private Twitter-profil. Videoene ble opprinnelig lagt ut av nestlederen for den høyreradikale organisasjonen Britain First, Jayda Fransen, skriver VG.

Fransen, som har vært i en årrekke i den britiske nasjonalistorganisasjonen, hevder at videoene som hun har lagt ut, viser muslimer som begår en rekke kriminelle handlinger.

En av videoene viser en mann med skjegg som knuser en statue. Teksten til videoen er “Muslim ødelegger statue av Jomfru Maria!”

 
Foto : Skjermdump/Twitter

Kritiserer presidenten
Det har haglet med kritikk mot Trump på Twitter, men presidenten har ennå ikke svart på kritikken.

Enkemannen til parlamentsmedlemmet Jo Cox, som ble drept av den høyreradikale terroristen Thomas Mair i fjor, anklager nå Trump for å legitimere høyreekstremisme i Storbritannia via sin Twitter-konto.

Parlamentsmedlemet fra det britiske Arbeiderpartiet David Lammy, kritiserer også presidenten, i tillegg til den britiske TV-personligheten Piers Morgan. I et innlegg på Twitter skriver han:

God morgen, herr president Donald Trump – hva søren driver du med når du retvitrer en haug med ikke-verifiserte videoer fra Britain First, en haug med motbydelige rasistiske høyreekstremister?