– En mer human og profesjonell metode

På bilde ser man amerikanske militærstyrker i Afghanistan. En lignende organisering av militæret ønsker Erik Prince, grunnleggeren av det amerikanske sikkerhetsfirmaet "Blackwater", i Libya

Erik Prince, grunnleggeren av det amerikanske sikkerhetsfirmaet “Blackwater” og en av Trumps allierte, har lagt frem et forslag angående migrantkrisen i Libya, skriver The Guardian.

Forslaget er å involvere privat trente politistyrker, på lik linje som USA har gjort i Aghanistan.

Anbefalingen kom etter CNNs avsløring om slaveauksjonene som pågår i landet.

Prince har sagt at det vil bli ganske enkelt for selskapet hans, Frontier Sevices Group, å stoppe, holde tilbake, huse og “kurere” hundre tusener av afrikanske migranter som søker seg til Europa gjennom Libya.

– Menneskesmuglingen som foregår gjennom Sudan, Chad og Niger er en industri i seg selv. For å stoppe det, må man lage et libysk grensepoliti langs grensen sør i landet, fortalte Prince til den italienske avisen Corriere della Sera.

– Human og profesjonell
Prince mener forslaget hans er profesjonelt og mer humant enn å la militante grupper innad i Libya holde migrantene tilbake, slik program med støtte fra EU gjør for å stoppe strømmen av migranter. En grunn han peker på er den dårlige behandlingen migrantene trolig får av de militante gruppene.

– Jeg tror Europa ønsker å blokkere strømmen av migranter på den mest humane og profesjonelle måten som mulig. Jeg tror ikke det å betale militanter er en bra løsning i lengden, sa han.

Da Prince ble spurt om han har diskutert dette med ledere i EU eller med administrasjonen til Trump, sa en talsmann for selskapet Frontier: “Erik ønsker ikke å kommentere private samtaler som angår Libya”.

Prince jobber som sikkerhetsrådgiver i De Arabiske Emirater. Sammen med Egypt og Saudi-Arabia, har han spilt en viktig rolle i forbindelse med å hjelpe offiseren og lederen for den Libyske hæren, Khalifa Haftar, med å utvide hans militære fotfeste i Libya. Haftar kontrollerer allerede omtrent halve landet.