Lager mat til flyktninger


Foto: Georgios Giannopoulos/CC 4.0
Et gresk ektepar bruker sin nedlagte resturant til å servere gratis, fersk og god mat til flyktninger på den greske øya Lesvos. 
0Shares

I dag lager Nicos og Katharina Koveou mat til flyktninger i det som en gang var restauranten deres på Lesvos i Hellas.

For da myndighetene sa at ekteparet ikke kunne drive restaurant og hjelpearbeid på samme sted, la de ned restauranten og satset på hjelpeorganisasjonen «Home for day», skriver NRK.

– Da vi drev restauranten var det enklere. Vi brukte pengene vi tjente på å gi mat til flyktningene. Nå er vi egentlig ikke en restaurant lenger, men alle som kommer og vil ha mat, får mat. De som vil donere penger kan gjøre det. Andre bidrar med matvarer fra supermarkedet, og om sommeren kan vi få fisk fra lokale folk her på Lesvos, forteller Nicos Koveou til NRK.

– Noe vi alle har krav på
En avtale mellom EU og Tyrkia våren 2016 satt en brå stopp for de store tallene, men enda kommer det i snitt mellom 2000 og 3000 flyktninger og migranter til Hellas fra Tyrkia hver måned.

– Det handler om noe ganske lite. Noe vi alle har krav på. Et ferskt, godt og varmt måltid ved et ordentlig bord servert på tallerkner. En følelse av ikke å bli behandlet som dyr. Det handler om å gi dem litt verdighet. Litt mer menneskelighet, sier Katharina Koveou.