2022 blir det dødeligste året for palestinske barn:

Jente (16) ble drept av israelske styrker

SORG: Denne fem år gamle jenta ble drept av det israelske angrepet mot Gaza i august 2022.
Foto: Skjermdump av video/ ahmedhijazee via Palestine Online
Antall palestinske barn som har blitt drept på Vestbredden i 2022, er det høyeste siden 2005, ifølge FN og Redd Barna.

Allerede i november anslo Redd barna at 2022 vil bli det dødeligste året for palestinske barn på Vestbredden, siden FN startet å systematisk telle dødsfallene i 2005. Volden ser ikke ut til å stoppe.

Senest for to dager siden ble en 16 år gammel palestinsk jente drept av israelske styrker under en militæroperasjon i byen Jenin på Vestbredden natt til mandag, ifølge NTB.

Jenta skal ha blitt funnet død på et tak etter at israelske styrker hadde trukket seg tilbake fra byen. Informasjonen er hentet fra et palestinsk sykehus og det offisielle palestinske nyhetsbyrået.

Den israelske hæren sa i en uttalelse at de er informert om dødsfallet og at det er startet etterforskning, opplyser NTB.

Så langt i 2022 har 155 palestinere blitt drept av israelske styrker, israelske settlere og ukjente israelske grupper, ifølge den israelske menneskerettighetsorganisasjonen B´tselem. Samtidig har 17 israelere blitt drept av palestinere.

Unge ofre

I november ble tenåringene Mahmoud  og Ahmad Shehadeh skutt og drept av israelske styrker, opplyser Redd Barna.

Al-Sadi ble skutt på vei til skolen i Ramallah og Shehadeh ble skutt under et raid i Nablus.

Israelske sikkerhetsstyrker sier i en uttalelse at de åpnet ild da de skulle arrestere ni palestinere. En 15 år gammel israelsk-canadisk tenåring ble også drept under to separate eksplosjoner i Jerusalem i november. Det er ukjent hvem som står bak eksplosjonene.

Ifølge en ny FN-rapport har 15 palestinere og én israelsk settler blitt drept i perioden 25. oktober til 7. november. I samme periode ble 201 palestinere og 12 israelere skadet. Syv av de israelske skadede var israelske soldater eller politimenn.

10 410 palestinere er drept de siste 22 årene

184 av de skadede palestinerne i FNs oversikt ble skadet av israelske styrker og 17 ble skadet av israelske settlere. På et månedlig gjennomsnitt ser 2022 ut til å bli det dødeligste året for palestinere på Vestbanken siden FN i 2005 startet å telle antall drepte.

Ifølge den israelske menneskerettighetsorganisasjonen B’tselem har 10 410 palestinere blitt drept av israelske styrker og andre israelere siden årtusenskiftet. Israelske styrker står for flesteparten av drapene.

I samme tidsperiode har 850 israelske soldater blitt drept av palestinske grupper og andre palestinere.