Resett nedlegges

Resett nedlegger etter fem års drift grunnet økonomiske grunner, oppgir styret.
Foto: Skjermdump/resett.no
Etter fem år i drift, og en rekke kontroverser, legges den innvandringskritiske nettavisen Resett ned.

En forutsetning for videre satsning i Resett har vært rekruttering av ny ansvarlig redaktør med pressefaglig bakgrunn. Dette har dessverre ikke latt seg gjøre innenfor de gitte økonomiske rammer. Styret velger derfor å melde oppbud i selskapet i dag, onsdag 14.12.

Vi takker alle bidragsytere og våre lesere, og synes det er trist at Resett som en av de få som har talt makten og de etablerte narrativ midt i mot, nå må legge ned. Ytringsfriheten og demokratiet, som allerede er under sterkt press i Norge, blir en stemme fattigere.

Slik skriver nettavisens styre om nedleggelsen på Resetts hjemmeside.

Kontroversiell stemme

Nettstedet har i løpet av de fem årenes virke hatt en sterk innvandrings- og islamkritisk redaksjonell linje.

Resett har vært innblandet i flere kontroverser i innvandringsdebatten, blant annet i omtalen av samfunnsdebattant og forfatter Sumaya Jirde Ali. Omtalen ble beskrevet av flere som kampanjepreget, og førte til hets mot Jirde Ali. Vikarierende redaktør Maria Zähler, som tok over etter avskjedigelsen av Lurås, har i etterkant tatt selvkritikk.

I sommer ble grunnlegger og redaktør Helge Lurås fjernet fra sin stilling etter interne stridigheter med styret.

Overfor Journalisten sier daglig leder Henrik Werenskiold om nedleggelsen:

– Vi som har vært igjen etter forrige ledelse forsvant ut har gjort vårt aller ytterste for å få snudd skuta – både økonomisk og redaksjonelt. Dessverre klarte vi ikke å få det til.