Spania gir hundre senegalesere innreisetillatelse


Foto: Wikicommons/Maarten Visser
Opptil 100 gårdsarbeidere fra Senegal fra april skal få oppholds- og arbeidstillatelse i tråd med landets nye innvandringspolitikk.

Som en del av arbeidet med å utvide migrantarbeiderprogrammet har myndighetene i Spania kunngjort planene om å ta rundt 100 senegalesere for å jobbe i landet.

Senegalserne forventes å jobbe i en tidsbegrenset periode i Spania før hjemreise, ifølge nettstedet schengenvisainfo.com.

– Regjeringen håper at ordningen vil være like vellykket som migrasjonsprogrammet vi har med Marokko, som bringer til Spania nesten 15.000 sesongarbeidere hvert år for å takle mangelen på arbeidskraft i landbrukssektoren, ifølge en annen regjeringskilde.

Letter på kravene

For første gang utvider Spania ordningen til et afrikansk land sør for Sahara. Land som Ecuador og Honduras, som har hatt stor arbeidsrelatert migrasjon, har også fått egne avtaler med spanjolene.

Sommeren 2022 tilpasset landets sosialdemokratiske regjering spansk utlendingslov for å fasilitere inkluderingen av arbeidsinnvandrere på arbeidsmarkedet. Inkluderingstiltakene fremmer spesielt arbeidsinnvandrere som velger å utdanne seg i sektorer med større etterspørsel etter arbeidstakere.

– Landet har som mål å modernisere migrasjonsmodellen for å oppmuntre til regelmessig og trygg migrasjon, sier Spanias minister for inkludering, sosial sikkerhet og migrasjon, Jose Luis Escriva.

Regjeringen har også introdusert nye tiltak for å lette på kravene for utenlandske arbeidere i landet. Endringene gjelder også for utlendinger uten juridiske dokumenter.

– Oppdateringen i regelverket vil redusere kravene til arbeidstillatelse for utenlandske statsborgere som for tiden er bosatt i Spania. Disse tiltakene vil også gjelde for utenlandske statsborgere som nå ikke har de nødvendige juridiske dokumentene for å bo i Spania, ifølge en uttalelse fra Corporate Immigration Partners.