Religiøs pakistansk leder: – Send en atombombe til Nederland

 
Foto: Wikimedia Commons
I Nederland har den høyreradikale politikeren Geert Wilders igangsatt en karikaturkonkurranse, med formålet om å tegne profeten Muhammed. I Pakistan raser politisk og religiøs leder mot konkurransen.

Lederen for det islamistiske partiet Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP), Khadim Rizvi, har kommet med et oppsiktsvekkende reaksjon. 

Ifølge den engelsktalende pakistanske avisen Urdu Point går han så langt som at han oppfordrer til et atombombeangrep på Nederland, som følge av karikaturkonkurransen.

– Tegningen av blasfemiske karikaturer vil vi stoppe gjennom jihad (hellig krig). Vårt krav om å kutte diplomatiske bånd til dette landet ser vi som det laveste minstekrav. Hovedkravet vårt er at Pakistan sender Ghauri-missilen i retning Nederland.

Høyrenasjonalistiske nederlandske politikeren Geert Wilders oppfordret til en tegnekonkurranse av profeten Muhammed.

Ut mot islamfiendtlig politiker
Rizvis uttalelse kom han med under en protest arrangert av partiet i den pakistanske hovedstaden Islamabad.

Protesten kom etter at den islamkritiske og høyrenasjonalistiske nederlandske politikeren Geert Wilders oppfordret til en tegnekonkurranse av profeten Muhammed. Wilders planlegger å avholde konkurransen i kontorene til sitt eget parti, Frihetspartiet (PVV), og lovet en premie på flere tusen euro for beste tegning.

Fra før av har Wilders gått blant annet inn for å forby islam i Nederland.

Foto: Arkiv.

Ifølge islam er enhver avbildning av profeten som strengt forbudt.

Les også: Ahmadiyya-muslimer til Utrop om Muhammed-karikaturene i bladet Charlie Hebdo