Kommer ikke til å ta imot kvoteflyktninger

 
Foto: Wikimedia Commons
Danmark kommer ikke til å ta imot kvoteflyktninger i år, opplyser landets utlendings- og integreringsminister Inger Støjberg.  
0Shares

– Selv om vi har fått markant bedre kontroll på tilstrømmingen, er vi fortsatt i en situasjon der vi kjemper med å få integrert de mange flyktningene som er kommet til Danmark de siste årene, sier Støjberg (bildet), ifølge ABC Nyheter.

Vedtaket følger opp et tidligere vedtak fra 2016, hvor den danske regjeringen stoppet å ta imot kvoteflyktninger på ubestemt tid.

I vinter vakte Mette Fredriksen, lederen for sosialdemokratene, oppsikt med flere innstramningsforslag. Fredriksen gikk blant annet inn for en innskjerping av muligheten til å få asyl i Danmark, og at asylsøkerne i stedet skulle sendes til et tredje land. 

Til gjengjeld foreslo hun at Danmark kunne ta imot kvoteflyktninger fra FN igjen.

– På tross av at flere flyktninger er kommet i arbeid, så er det fortsatt for mange som ikke forsørger seg selv. Det gjelder ikke minst kvinner, som bidrar altfor lite. Derfor har jeg besluttet at Danmark ikke skal ta imot kvoteflyktninger i 2018, sier Støjberg i en pressemelding torsdag.