Sverige skal utvise koranbrenner

De siste to årene har det vært et stort antall koranbrenninger på ulike steder i Sverige. Den islamkritiske irakeren har stått bak de fleste av dem.
Foto: Crystalina/Creative Commons
Koranbrenneren Salwan Momika skal utvises, men får midlertidig oppholdstillatelse fram til april 2024, opplyser det svenske Migrationsverket.

Den irakisk-fødte aktivisten har stått bak gjentatte offentlige koranbrenninger i Sverige.

Hendelsene har ført til omfattende kritikk mot Sverige fra blant annet Tyrkia, samt demonstrasjoner i en rekke muslimske land.

– På grunn av hindre ved iverksettelsen bevilges en tidsbegrenset oppholdstillatelse for perioden 25. oktober 2023 til 16. april 2024, reisedokumenter innvilges i samme periode, står det i Migrationsverkets vedtak ifølge TV4.

Momika får også et innreiseforbud til Sverige i fem år.

Irakeren vil ikke forlate landet.

– Jeg kommer til å leve og dø i Sverige, sier Momika til nyhetsbyrået TT torsdag.

Han sier utlendingsmyndighetene har gitt ham beskjed om å finne et land som kan ta imot ham – hvis ikke blir han utvist til Irak.

– Migrationsverkets beslutning setter livet mitt i fare. Jeg kommer til å anke. Jeg mistenker at Migrationsverket er utsatt for politisk press.

De siste to årene har det vært et stort antall koranbrenninger på ulike steder i Sverige. Den islamkritiske irakeren har stått bak de fleste av dem, skriver nyhetsbyrået TT.

Flere av markeringene har ført til opptøyer og uroligheter i Sverige. Bilder og videoer fra aksjonene er spredt over hele verden og har vakt sinne i en rekke muslimske land.

Selv har Momika sagt at han vil at Koranen skal forbys i Sverige.