Hvite jihadister

Ekstremistgruppen "Atomwaffen Division" vil styrte USAs regjering og det etablerte samfunn med vold og etnisk rensing.

I artikkelen viser Josephsen til Atomwaffen Division på følgende vis:

En nynazistisk og rabiat amerikansk gruppering, som har en ubehagelig tendens til å dukke opp i media i forbindelse med drap og terror.

Atomwaffen Division og Rise Above Movement er blant de mest ytterliggående aktører som har vokst på ytre høyre i USA de siste årene.

– Atomwaffen (tysk for «atomvåpen») og Rise Above blir begge omtalt som del av Alt-Right-bevegelsen, de Trump-elskende, hvite nasjonalistene som for alvor ble kjent under presidentvalgkampen i 2016. Virkeligheten er mer komplisert. Rise Above er unektelig alt-right (alternativ høyre). Men selv om det finnes noen overlappinger, er det riktigere å si at Atomwaffen Division er en høyreekstrem bevegelse som har vokst på siden, og stort sett uavhengig, av alt-right, skriver han.

Vil ha “rasekrig”

Ifølge Wikipedia er et av målene til Atomwaffen Division å skape en nasjonasosialistisk hvit etnostat i USA. Gruppen vil oppnå dette ved å styrte USAs regjering og ved hjelp av etnisk rensing.

Gruppen utmerker seg også som de mest ekstreme, skriver Josephsen.

– Gruppen hyller Charles Manson og Anders Behring Breivik. På den korte tiden de har eksistert, har de etterlatt seg minst fem døde. Nå kommer de til Europa. Der Rise Above er interesserte i kampsport og gatevold, vil Atomwaffen ha full rasekrig, terror og en fullstendig ødeleggelse av det etablerte samfunnet.

Klikk her for å lese artikkelen