Storbritannias immigrasjonsminister trekker seg

Ifølge Sky News skal Robert Jenrick ha jobbet for å få statsminister Rishi Sunak til å innføre mer drastiske tiltak for å hindre migrasjon til landet.
Foto: flickr.com
Storbritannias immigrasjonsminister Robert Jenrick har trukket seg i forbindelse med det omstridte planen om å sende asylsøkere til Rwanda.

– Jeg kan ikke fortsette, skriver Jenrick i oppsigelsesbrevet, som han har delt i sosiale medier.

Jenrick var ikke til stede i Parlamentet da innenriksminister James Cleverly onsdag la fram regjeringens plan for å redde den omstridte planen om å deportere asylsøkere til Rwanda.

Ifølge Sky News skal Jenrick ha jobbet for å få statsminister Rishi Sunak til å innføre mer drastiske tiltak for å hindre migrasjon til landet.

– Jeg kan ikke bringe forslaget som ligger på bordet, gjennom Underhuset fordi jeg ikke tror det bidrar til størst sjanse for suksess, skriver Jenrick i oppsigelsesbrevet.

Cleverly var nylig i Rwanda der en ny asylavtale ble undertegnet. En tidligere avtale ble kjent ulovlig av britisk Høyesterett.

Labour-representanten Yvette Cooper gikk hardt ut mot Cleverly etter framlegget i Parlamentet, og anklaget Sunaks regjering for å være preget av «totalt kaos».

– Cleverly er den tredje innenriksministeren som reiser til Rwanda med et sjekkhefte og kommer tilbake, viftende med et stykke papir, sa hun, ifølge Sky News.