Avin Haj kåret til årets nykommer i frivilligheten

Vinneren av Årets Nykommer i Frivilligheten 2023 er Avin Haji fra Indre Østfold. Fv: Prosjektleder i frivillig.no Vanja Konradsen, Avin Haji, Stortingspresident Masud Gharahkhani og konferansier Yousef Hadaoui.
Foto: CF Salicath/Frivillighet Norge
Avin Haji fra Indre Østfold kvinnegruppen er vinner av den nasjonale prisen Årets nykommer i frivilligheten.

– Årets Nykommer i Frivilligheten er en person som har sett et behov for endring og har handlet med engasjement og dedikasjon for å dekke behovet, sier juryen i sin begrunnelse.

Utdelingen skjedde under Frivillighetens dag 5. desember på Sentralen i Oslo. Stortingspresident Masud Gharahkhani var blant gjestene tilstede.

Haji er leder i Indre Østfold Kvinnegruppen, og organisasjonsleder og frivillig i Indre Østfold
Kvinnegruppen.

Hun kom som flyktning til Sverige da hun var ni år, og endte til slutt opp i Norge. Hun
begynte med frivillighet for bare et par år siden, for en mindre gruppe kvinner fra Kurdistan.

I dag er hun frivillig og leder for en organisasjon for kvinner med nasjonaliteter fra hele verden.

Leder kvinnegruppe med ulike nasjonaliteter

40-åringen sier hun er opptatt av å motivere og støtte kvinner. Ved å bidra til at kvinner finner hverandre, oppmuntre til kontakt og være med å gjøre hverandre selvstendige, bidrar hun positivt for mangfold og inkludering i lokalsamfunnet, noe juryen har lagt merke til.

– Jeg skulle ønske at alle kunne gjøre frivillig arbeid. Når jeg ser den energien de har og når jeg ser at jeg gjør ting for dem som gjør dem glade, da tenker jeg at jeg må gjøre dette uansett hva.

Ifølge juryen er vinneren “en ekte forandringsskaper, en som har vist at engasjement, lidenskap og handling kan gjøre en forskjell i samfunnet vårt.

– Vinneren har fokusert på det som forener folk, skapt en arena for å bli kjent med flere i lokalmiljøet og gitt muligheten til å lære nye ting. Denne personen har ikke bare gitt andre anledning til å være bidragsytere, men har også fremmet følelsen av å være til nytte, sier
juryen.